Koiraystävälliset paikat Turussa

En voi sanoin kuvailla, miten tärkeä rakas koirani on minulle. Minun on käytännössä mahdotonta elää ilman silmäterääni, minkä takia raahaankin sen mukanani joka paikkaan! Onneksi Turussa asuminen on helppoa tästä näkökulmasta katsottuna, koska kaupungissa on monia koiraystävällisiä paikkoja, joihin voin viedä pikkuiseni mukana. Näin eläinrakkaassa kaupungissa on todella mahtava asua! Listaankin tässä artikkelissa suosikkipaikkojani, joihin vien hauvelini mielelläni mukaan – ehkäpä sinäkin saat jotain inspiraatiota uusien paikkojen kokeilemiseen tämän kattavan listauksen avulla.

Leipomo Gryn

Aivan kaupungin keskustassa sijaitsee Kauppiaskadulla Leipomo Gryn, joka on brändäytynyt todella koiraystävälliseksi paikaksi – tämän syyn takia se lukeutuu nykyään myös minun suosikkipaikkoihini! Tämä herkkuja tarjoava paikka on erityisen tunnettu juureen leivotusta leivästä, mutta minun suosikkini on suussa sulava korvapuusti. Heillä on myös kattava valikoima ranskalaisia leivonnaisia, kuten choco au pain -herkkuja ja voilla kyllästettyjä croissanteja. Vaikka yritänkin katsoa syömisiäni tarkasti, täytyy myöntää, että tässä leipomossa sorrun aina valitsemaan rasvaisimmat ja kaloripitoisimmat vaihtoehdot!

Ravintolalaiva Donna

Turun kesässä parasta on Aurajoen rannassa seisovat jokilaivat. Vaikka moni niistä on hyvä, on yksi koiranystävän kannalta ylitse muiden. Suosikkini niistä on nimittäin ravintolalaiva Donna, joka tuntuu olevan niin paikallisten kuin kauempaakin matkaa tekevien vahvassa suosiossa. Tämä paikka on ehdottomasti kaikkein paras vaihtoehto nauttia aurinkoisesta päivästä sekä katsella kaupungin hälinää. Odotan joka talvi innolla merkkiä siitä, että kevät on käynnistynyt, kun jokilaivat avautuvat ja pääsee viettämään vapaa-aikaa kannella raikkaista virvokkeista nauttien.Ravintolalaiva Donnan paras puoli on kuitenkin ehdottomasti se, että terassille saa tuoda oman hauvan mukaan! Näin ollen minun ei tarvitse miettiä, koska haluan mennä sinne nauttimaan lasillisen kylmää kuohuviiniä ja hommata lemmikilleni vahdin, sillä voimme yhdessä silmäteräni kanssa suunnata sinne vaikkapa vauhdikkaan kävelylenkin yhteydessä. Kaikkein parasta on, että paikalla on usein muitakin koiria, joten hauvani voi tehdä niiden kanssa tuttavuutta samalla, kun minä keskityn ystävieni kanssa kahvin tai skumpan juontiin. Fantastista!

Honkapirtti

Hieman Turun keskustasta kauempana sijaitsee fantastinen Honkapirtti, jota voi pitää Ruissalon helmenä. Kun haluan viikonlopuksi pois kaupungista rentoutumaan, suuntaan ystävälleni Hirvensaloon ja suuntaamme sieltä yhdessä kohti Ruissaloon lenkkeilemään ja nauttimaan todella kauniista luonnosta. Olemme silmäteräni kanssa jopa osallistuneet suuriin koirakävelyihin, joihin lähdetään Honkapirtin parkkipaikalta. Tämä tunnelmallinen paikka onkin mitä otollisin valinta pitkän kävelylenkin jälkeen, kun energiataso on vajonnut alas ja kaipaa maukasta syötävää nostamaan verensokeria! Saan onneksi viedä koirani mukaan.

Niska

Jos et ole aiemmin kuullut Niskasta, nyt on erinomainen tilaisuus tutustua siihen tarkemmin! Tämä jokirannassa sijaitseva ravintola tarjoaa uskomattoman maukasta peltileipää, joka sulaa herkullisuutensa ansiosta suuhun. Maukkaan ruuan lisäksi kesäaikaan voi istuskella terassilla, katsella ohikulkijoiden menoa sekä ihastella kaunista Aurajokea. Kaikkein paras asia tässä paikassa on, että koirat ovat tervetulleita terassille, joten mielelläni vietän aikaa lemmikkini kanssa ulkosalla hyvästä ruuasta ja säästä nauttien. Hauvani pitää myös peltileivästä, joten annan hänelle maistiaisia.