Mopsi – täydellinen seurakoira

En ole vielä tavannut ihmistä, joka ei edes jollain asteella viehättyisi pienestä tuhisevasta, aina iloisesti tervehtivästä mopsista. Sen tanakka kroppa ja tylppäkuonoisen naaman vekkuli ilme vetoavat jopa vannoutuneisiin kissaihmisiin! Mopsi onkin kokonsa ja leppoisen luonteensa ansiosta mitä täydellisin seurakoira kaupunkiin ja miksei maaseudullekin, kunhan sillä on vierellään ihminen, joka rakastaa sitä koko sydämestään! Sillä samalla mitalla rakkautta saat taatusti takaisin pikku ruttukuonolta.

Mopsin luonnemääritelmät ovat herkkua seurallista koirakaveria etsivälle. Mopsi on nimittäin äärimmäisen ihmisrakas rotu, joka on aina ystävällinen ja erittäin seurallinen. Ihmisten lisäksi mopsi rakastaa myös toisia koiria, jopa samaa sukupuolta olevia. Tämän pikkukoirulaisen kanssa voi siis huoletta vierailla koirapuistoissa ilman pelkoa kahnauksista ja erimielisyyksistä. Leikkisänä koirana mopsi innostuu helposti ja viisas kun on, on sen kanssa helppo ja hauska harrastaa esimerkiksi koiratanssia tai agilitya.

Luonteikas reippailija

Vaikka mopsi onkin äärimmäisen ystävällinen ja monista muista pienistä koiraroduista poiketen myös leppoisa ja rauhallinen, löytyy tästä rakkauspakkauksesta myös aimo annos luonnetta. Ylitsepursuavan hyväntahtoisuutensa lisäksi mopsit osaavat nimittäin olla myös melko itsepäisiä kun sille päälle sattuvat. Oman osansa huomiosta ne ottavat vaikka väkisin jaloissa kihnuttaen ja tuhisten, ja pikku makupala isännän tai emännän annoksesta maistuisi taatusti. Eikä ole syliä, johon ei yksi pieni mopsi mahtuisi lämmittämään.

Mopsin tanakan ulkomuodon ei saa antaa hämätä, sillä helposti kuvittelisi, että eihän tuollainen tuhisija jaksa, saatikka halua juuri liikuntaa harrastaa. Vaan toisin on! Mopsit ovat yllättävän hyväkuntoisia ja reippaita liikkujia, ja ne haluavat ja tarvitsevat liikuntaa enemmän kuin moni samankokoinen koira. Toki täytyy pitää mielessä, että mopsin jalat eivät ole yhtä pitkät kuin isäntäväkensä, joten reipas kävely on täysin riittävä tahti mopsille!

Helppohoitoinenkin vielä!

Vekkuli ulkonäkö ei mopsin kohdalla tarkoita kovatöistä turkkia, vaan päinvastoin, mopsin lyhyt ja sileä turkki on erityisen helppohoitoinen. Karva itsessään hylkii likaa ja harjausta se kaipaa lähinnä karvanlähdön aikaan. Kurttukuonon aiheuttama nenävekki sekä suuret silmät ovat sen sijaan syytä pitää tarkkaan puhtaana! Hauskan ulkomuotonsa ansiosta mopsista onkin tehty muun muassa monia koira-aiheisia pelejä. Hauskan näköinen koira kun on, herättää se huomiota missä kulkeekin.

Kaksin verroin rakastettava ruttukuono

Mitäpä sitä vaatimattomammin esittämään, mopsi on täydellinen seurakoira! Ei paremmasta väliä, kun saa suloisen mopsin syliin tuhisemaan ja suurilla silmillään vedoten voileipiäsi vaatimaan. Mopsista saa uskollisen ystävän, joka ei koskaan kanna kaunaa ja ottaa aina iloisesti vastaan pikku peppuaan pyöritellen ja kippurahäntäänsä vispaten. Säännöllinen ulkoilu ja roppakaupalla rapsutuksia sekä huomiota isäntäväeltään ovat hyvä vaihtokauppa mopsirakkaudesta. Eikä varmaan toinen pieni mopsikaverikaan pahitteeksi olisi…